Ontwikkeling Telt Festival

Op 20, 21 en 22 april vindt het online festival Ontwikkeling Telt plaats.Tijdens dit festival gaan we met elkaar in gesprek over wat we kunnen doen, om ervoor te zorgen dat iedere volwassene in Nederland over voldoende basisvaardigheden beschikt om zelfstandig mee te kunnen doen in onze maatschappij, en zich een leven lang blijft ontwikkelen. Het festival wordt georganiseerd door de Rijksoverheid en de SER. 

Op 22 april van 13.30 uur tot 14.00 uur zal onze collega Marije Vermeulen een statafelsessie begeleiden waarin de Valideringskamer centraal staat: een aanpak van Libereaux waarbij het valideren van werkervaring centraal staat. Dit principe neemt afscheid van het rigide systeem, waarin diploma’s bepalend zijn of iemand geschikt is voor een functie. De Valideringskamer biedt een oplossing voor de huidige én toekomstige uitdagingen op de arbeidsmarkt.

Tegen de achtergrond van de Skills Revolutie, wordt het zicht op en gebruik van vaardigheden steeds belangrijker. Door eerst te waarderen over welke kwaliteiten iemand beschikt en deze af te zetten tegen gewenste vaardigheden (uit een andere rol of werkomgeving), ontstaat een beter startpunt voor verdere ontwikkeling. Het rendement is hierbij hoger dan slechts het aanbieden van een opleiding of cursus. Om tot dit startpunt te komen, gaat De Valideringskamer in op de meest actuele vormen van valideren. Naast praktijkvoorbeelden gericht op werkenden, maar ook werkzoekenden, wordt ingegaan op instrumenten zoals het Ontwikkelportfolio of paspoort voor werk. De rode draad in deze sessie is de andere kijk op inzetbaarheid en hoe dit te gebruiken is voor verdere ontwikkeling.

Je kunt je hier aanmelden voor het festival. Deelname is gratis. We hopen jullie daar te zien! 


Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.