Eerste certificaat uitgereikt voor herregistratie schoolleiders

Wouter Wetzelaer, directeur van basisscholen Hoensbroek-Zuid en de Voeëgelsjtang te Hoensbroek, had geen tijd voor een (uitgebreide) studie en zag het informele leertraject als een mooie kans om zijn ontwikkeling te borgen en dit in te zetten voor de herregistratie schoolleiders PO.

Vanwege de werkzaamheden binnen het onderwijsvernieuwingstraject op zijn scholen had hij meer dan genoeg uitdagingen en leerervaringen die goed zouden passen bij het ontwikkelthema ‘in relatie staan tot de omgeving’: ‘Door het volgen van een informeel leertraject heb ik in de afgelopen periode kunnen terugkijken op bepaalde momenten in mijn werk. Vanwege alledaagse drukte zijn er voor mij weinig tot geen mogelijkheden voor persoonlijke reflectie op eigen handelen. Door de werkwijze binnen het informele leertraject heb ik ook mijn handelen geanalyseerd en aangepast in nieuwe (geplande) beroepssituaties. Door deze directe koppeling tussen reflectie en aangepaste uitvoering op de werkvloer is er naar mening sprake geweest van een goed leerproces.’

Inmiddels is Wouter ook al gestart aan zijn tweede professionaliseringsthema via de informele leerroute. Er blijft immers genoeg te leren in de dagelijkse werkpraktijk.

Uitreiking Certificaat Herregistratie Schoolleiders - Libereaux - Wouter Wetzelaer

 
Lees meer: informeel leren voor schoolleiders de dagelijkse praktijk als leerplek


Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.