Met EVC naar een mbo-diploma Sociaal Cultureel Werk!

Afgelopen jaar is Libereaux actief geweest bij de gemeente Nijmegen met portfoliotrajecten. Medewerkers kregen hierbij de kans om hun vakmanschap in beeld te brengen en daardoor te laten zien wat ze waard zijn.

Van timmerman naar boa en straatcoach
Een van deze medewerkers is Mark Latta. Hij is ooit begonnen als timmerman en door zijn persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden heeft hij de kans gekregen om via zijn netwerk aan de slag te gaan bij de gemeente Nijmegen. Hier ontwikkelde hij zich in een geheel andere tak van sport, namelijk als buitengewoon opsporingsambtenaar en straatcoach, met als specifieke doelgroep de jongeren binnen de gemeente Nijmegen.

Kennis en ervaring inzichtelijk in e-Portfolio
Hij heeft voor deze functie diverse cursussen en trainingen gevolgd, maar een specifiek mbo-diploma had hij niet. Middels het EVC-traject van Libereaux heeft hij zijn kennis en ervaring inzichtelijk gemaakt in een e-Portfolio. Op basis van dit e-Portfolio en een eindgesprek met een vakinhoudelijke assessor, heeft hij laten zien dat zijn kennis en ervaring op het niveau is van een mbo-4 opleiding Sociaal Cultureel Werk. Het EVC-traject was een mooie validatie van zijn werkervaring en daarnaast een goede manier om zichzelf beter te kunnen presenteren en profileren.

Omzetten EVC-rapportage in volwaardig diploma op mbo-niveau

Na afronding van zijn EVC-traject heeft hij zijn eindrapportage voorgelegd aan het ROC van Twente. Hij heeft, na het doorlopen van een korte procedure, hier zijn EVC-rapportage om kunnen zetten naar een volwaardig diploma op mbo-niveau, richting Sociaal Cultureel Werk.

Een mooie stap, die hem verder kan brengen bij zijn huidige werkgever en eventuele toekomstige werkgevers. Naast het feit dat hij zich nu meer gewaardeerd voelt op zijn huidige werkplek, kan dit hem ook helpen om te laten zien wat hij waard is in eventuele toekomstige sollicitaties.


Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.