EVC gericht op een mbo-opleiding

Wil jij jouw werkervaring op mbo-niveau 1 tot en met 4 inzichtelijk maken of een mbo-opleiding volgen?  Dan is een EVC mbo-traject iets voor jou! Door je ervaring langs een mbo-meetlat te leggen maak je je werkervaring inzichtelijk, zodat je sterker op de arbeidsmarkt staat. Daarnaast kun je met een EVC-traject je werkervaring ‘inwisselen’ tegen onderwijstijd: dit leidt tot een efficiënte route naar een mbo-diploma.

Libereaux is via het Nationaal Kenniscentrum EVC erkend om EVC-trajecten uit te voeren. Kijk hier voor een overzicht van standaarden/opleidingen. Staat de opleiding van jouw wens er niet bij? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. 

Wat houdt het traject in?
Tijdens het EVC-traject verzamel je, onder begeleiding van Libereaux, bewijsstukken die jouw werkervaring met de gekozen opleidingsstandaard aantonen. De bewijsstukken verzamel je in je eigen e-portfolio omgeving. Als je portfolio gevuld is, wordt het beoordeeld door een vakinhoudelijk assessor. Vervolgens heb je een gesprek met de assessor: het criteriumgericht interview. Tijdens het criteriumgericht interview stelt de assessor vragen over je werkervaring en heb je de mogelijkheid je portfolio toe te lichten. Na afloop van het interview schrijft de assessor het Ervaringscertificaat met zijn/haar conclusies. In het Ervaringscertificaat wordt aangegeven welke onderdelen van de opleidingsstandaard jij hebt aangetoond.

Je kan het Ervaringscertificaat gebruiken om je cv en daarmee je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Het Ervaringscertificaat kan je, indien wenselijk, aanbieden aan de examencommissie van een opleidingsinstelling. Zij geven advies over eventuele vrijstellingen voor een opleiding. 

Je bent geschikt voor een EVC mbo-traject als je:
  -   Wilt aantonen dat je geschikt bent voor een functie op mbo-niveau 1 t/m 4
  -   Specifieke werkervaring op mbo-niveau inzichtelijk wilt maken
  -   Vrijstelling voor een deel van een mbo-opleiding wil

Samenwerkingspartners
Libereaux voert EVC-/Valideringstrajecten uit in samenwerking met LOI, ROC Midden-Nederland, het Albeda College en ROC Friese Poort.

Meer informatie?

Ben je benieuwd naar hoe een traject gaat of naar je rechten en plichten? Klik dan hier 

Wil je meer informatie over het traject of een vrijblijvende offerte? Vul dan het onderstaande formulier in of neem contact op met Désiré Boschloo: dboschloo@libereaux.nl of 088-5053616.

 


Intakegesprek aanvragen?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.

Persoonsgegevens

Adresgegevens

Werkgegevens