Vakbekwaamheidsbewijs of Competentiebewijs

Als je een EVC-traject met goed gevolg afrondt dan kom je in aanmerking voor een Vakbekwaamheids- of Competentiebewijs.

Het vakbekwaamheidsbewijs- en competentiebewijs zijn nieuwe documenten die voorzien in een nieuwe behoefte van zowel werkgevers als werknemers. Het is daadwerkelijk het bewijs van je kennis en kunde maar ook je bekwaamheid en daarmee je meerwaarde als werknemer.
Het vakbewaamheidsbewijs- en competentiebewijs zijn daarmee waardevolle documenten als resultaat van een volwaardige, onafhankelijke en geborgde EVC-procedure.

Het Vakbekwaamheidsbewijs wordt afgegeven als je je werkervaring hebt gevalideerd ten opzichte van een erkende opleidings- of branchestandaard.

Het Competentiebewijs wordt afgegeven als je je werkervaring hebt gevalideerd ten opzichte van de beroepsoverstijgende competentiestandaard (BOC).

Beide bewijzen worden uitgegeven via het Nationaal Kenniscentrum EVC.
Het Vakbekwaamheids- of Competentiebewijs geeft je, in combinatie met je e-Portfolio en je EVC-rapportage, een onafhankelijke bevestiging van je kennis en kunde en daarmee (een alternatieve) toegang tot de arbeidsmarkt.

Het Vakbekwaamheids- en het Competentiebewijs zijn beiden onbeperkt geldig.


Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.