Ontwikkeladvies

Niels (33) is assistent controller en vertelt zijn verhaal: “Tijdens de coronaperiode ben ik er achter gekomen dat mijn functie niet datgene zou zijn wat ik nog 5 jaar zou doen. Zelf speelde ik al met het idee om in de toekomst de overstap te maken naar het onderwijs en via het ontwikkeladviestraject kon ik deze gedacht verder uitwerken. Al snel bleek dat ik met mijn competenties in principe op de juiste plek zit. Tijdens de gesprekken die ik met mijn coach gevoerd heb kreeg ik beter in beeld wat mijn valkuilen zijn en hoe ik hier goed mee om zou kunnen gaan.

Juist in deze tijd kun je je afvragen: wat zijn de veranderingen die op mijn werk afkomen en hoe goed ben ik hierop voorbereid? Of wil je graag iets anders? Of ben je werkloos en wil je erachter komen wat jouw positie op de arbeidsmarkt is? Dan is een ontwikkeladviestraject iets voor jou!

Wat houdt het traject in?
Samen met professionele begeleiding van Libereaux start je het traject met een arbeidsmarktscan die je zicht geeft op jouw talenten, loopbaanwaarden en de sectoren/beroepen die hierbij passen. Met behulp van een eigen e-Portfolio in DITKANIK.NU brengen we jouw vaardigheden en kwaliteiten in beeld. We zetten deze af tegen een meetlat. Deze meetlat noemen wij een doelprofiel. Hierin staat een overzicht van gevraagde kwaliteiten in een beroep of werkomgeving. Door middel van een 360 graden feedback, opdrachten en drie coachingsgesprekken met professionele begeleiding (in totaal 4 uur) weet jij hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen. Dit staat allemaal in jouw persoonlijk ontwikkelplan dat je als afsluiting van het traject maakt. Ook vind je hierin concrete acties waarmee jij verder kunt.

Wat levert het jou op?
Met het Ontwikkeladvies krijg je antwoorden op jouw specifieke loopbaanvragen. Met de concrete adviezen uit het persoonlijk ontwikkelplan kun je verdere stappen nemen in jouw loopbaan of eventuele scholing. Om je op weg te helpen, krijg je van ons ook tips over hoe je kunt solliciteren met DITKANIK.NU als onderscheidende cv-tool. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij nu een beter en waardevoller beeld hebt van jezelf, jouw ontwikkelmogelijkheden en jouw kansen op de arbeidsmarkt! Daarnaast kun je na afronding van het traject nog twee jaar gebruik maken van DITKANIK.NU, dit stopt automatisch.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het traject? Neem contact op met onze adviseur Max Brunninkhuis:
mbrunninkhuis@libereaux.nl of 06-12624019