EVC mbo, hbo, BOC

Irma (42) vertelt haar verhaal:"Op mijn 20e heb ik mijn diploma mbo 4 Onderwijsassistente gehaald. Sindsdien sta ik als onderwijsassistente in het vmbo waarvan de laatste vier jaar als volwaardig docent Nederlands. Om als docent voor de klas te blijven staan, wil mijn werkgever dat ik een diploma heb. Ik wil zelf graag ook mijn diploma docent Nederlands behalen, alleen wil ik geen 4-jarige opleiding volgen als ik de meeste vakken dagelijks al uitvoer in de praktijk. Daarnaast heb ik een gezin met drie jonge kinderen en werk ik 32 uur, wat zorgt voor een pittige combinatie."

Herken jij je in de situatie van Irma? Wil je wel een opleiding volgen, maar weet je niet hoe je dit met privé en werk moet combineren? Of wil je zo efficiënt mogelijk een diploma behalen? En beschik jij over werkervaring behorend bij de gewenste opleiding? Dan is een EVC-traject iets voor jou!

Mbo- of hbo-opleiding
Bij een EVC-traject is het namelijk mogelijk om jouw werkervaring te laten valideren ten opzichte van een meetlat die hoort bij een mbo- of hbo-opleiding. Hierdoor kun je delen van een opleiding vrijgesteld krijgen die je eigenlijk al weet, wat betekent dat je alleen nog leert wat je nodig hebt. Oftewel, EVC is een efficiënte route naar een mbo- of hbo-diploma. Wij hebben hiervoor afspraken gemaakt met verschillende onderwijsinstellingen, zodat we deze versnelde route vooraf kunnen garanderen. 

Beroepsoverstijgende competenties (BOC)
Ook is het mogelijk om jouw werkervaring te laten valideren ten opzichte van beroepsoverstijgende competentie (BOC) meetlat. Hier is de context waarin je werkt, je opgedane kennis en verschillende vaardigheden de basis. Dit is bijvoorbeeld geschikt als je een mbo-diploma hebt, en je hbo werk- en denkniveau wilt aantonen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld uiteindelijk op een hbo-functie solliciteren.

Presenteren en Oriënteren
Naast de bovenstaande trajecten, kun je ook een presentatie- of oriëntatietraject doorlopen bij ons. Weet je waar je kracht ligt, maar vind je het lastig om dit aan anderen te presenteren? Of wil je meer inzicht in jouw vaardigheden ten opzichte van een bepaalde functie? Dan kan een presentatietraject jou hierbij helpen. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een nieuwe baan, maar dat je eerst wilt weten waar jou kwaliteiten nou echt liggen. Hierbij kan een oriëntatietraject helpen. Met een oriëntatietraject kun je de volgende stap in jouw loopbaan inzichtelijk maken. 

Wij voeren de volgende trajecten uit:
- EVC-trajecten voor mbo-opleidingen, klik hier voor meer informatie
- Valideringstrajecten voor hbo-opleidingen, klik hier voor meer informatie
- EVC-trajecten voor beroepsoverstijgende competentie (BOC), klik hier voor meer informatie
- Presentatietrajecten, klik hier voor meer informatie
- Oriëntatietrajecten, klik hier voor meer informatie 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het traject of een vrijblijvende offerte?
Vul dan het onderstaand formulier in of neem contact op met Désiré Boschloo: dboschloo@libereaux.nl of 088-5053616.


Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.