Strategische personeelsplanning voorkomt verrassingen

Als overheidsorganisatie heb je een uitgebreid medewerkersbestand met allerlei specialisten en inhoudelijke experts. Met dit collectief wil je inspelen op arbeidsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid. Oftewel, je wilt weten welke functies over drie jaar veranderen of verdwijnen, welke medewerkers over vijf jaar uitstromen en welke nieuwe specialisaties je in huis moet halen.

Vraag een adviesgeprek aan

Dit inzichtelijk maken en actueel houden is een grote kluif voor de afdeling HR, die in de praktijk de handen vol heeft aan de dagelijkse vraagstukken over contracten, vacatures en cao’s. Op dat moment komen wij in beeld.

Vruchtbaar startmoment bij strategische personeelsplanning

Vanuit overheidsorganisaties is de vraag vaak: we willen weten waar onze medewerkers staan en naartoe willen. Open kaart spelen met elkaar over ambities en toekomstplannen is de beste aanpak, zowel voor het management als voor medewerkers. Maar dat lukt lang niet altijd.

Als externe partij kunnen wij daarin ondersteunen. We gaan in een veilige omgeving met mensen in gesprek over hun loopbaan en perspectieven, en over jullie organisatieambitie. Zo groeien zij toe naar hun startmoment; het moment dat zij klaar zijn om aan hun toekomst te werken, intern dan wel extern.

Door al deze informatie op individueel en collectief niveau te ordenen, vormen we een strategisch personeelsplan voor de (middel)lange termijn. 


Klantcases

Op het gebied van strategische personeelsplanning hebben wij ondermeer een project gedaan voor:


Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.


* Je ontvangt eenmaal per kwartaal relevant nieuws per mail. En je kunt je altijd weer afmelden.