Strategisch opleidingsplan biedt toekomstperspectief

Elke overheidsorganisatie gedijt bij de specialisten en inhoudelijke experts, die complexe vraagstukken in goede banen leiden. Denk aan de afdeling vergunningen die alle mogelijke risico’s in overweging moet nemen. Of de afdeling jeugdzorg die, nog sinds vrij recent, de verantwoordelijkheid heeft over de veiligheid en het welzijn van kinderen.

Meer informatie

Voor al deze professionals is het cruciaal om zich te blijven ontwikkelen. Soms door te leren tijdens het werk en soms door een trainings- of opleidingstraject te starten. Met het uitgebreide medewerkersbestand van veel organisaties komt dit neer op tientallen individuele trajecten, waar afdeling HR het overzicht over moet houden.

Strategisch opleidingsplan bij fusies of reorganisatie

Daarnaast zijn overheidsorganisaties voortdurend in beweging. Er verdwijnen oude en ontstaan nieuwe teams, afdelingen moeten reorganiseren en bedrijven besluiten te fuseren. Vaak gaan hierbij functies verloren of is er juist behoefte aan nieuwe expertise. Daar wil de afdeling HR op anticiperen.

Libereaux helpt hierbij door in overleg een strategisch opleidingsplan te ontwikkelen. Dat doen we met werkbare ideeën die aantoonbaar rendement opleveren. Wij starten vanuit jouw organisatiedoel(en) en de motivatie van elke individuele medewerker. Bovendien zetten we niet alleen op papier de lijnen uit, maar ook in de praktijk, doordat we een interne Academie kunnen opzetten.


Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.


* Je ontvangt eenmaal per kwartaal relevant nieuws per mail. En je kunt je altijd weer afmelden.