Duurzame inzetbaarheid, de motor achter organisatie en individu

Goed werkgeverschap begint met aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Mensen werken langer door, de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt en voor menig overheidsorganisatie is ontgroening een uitdaging. Het is zaak de mensen die je hebt te behouden en nieuwe collega’s te binden. Door mensen genoeg uitdaging te bieden en hun werkplezier nooit uit het oog te verliezen.
Aandacht voor persoonlijke kwaliteiten en ambities zorgt dat medewerkers blijven matchen met hun functie. Binnen jouw organisatie of daarbuiten.

Meer informatie
Wat is duurzame inzetbaarheid precies?

Duurzame inzetbaarheid gaat over allerlei aspecten, van gezondheid en ziekteverzuim tot arbeidsvoorwaarden en –productiviteit. Dat is de feitelijke betekenis van het begrip, maar wat betekent dat in de praktijk voor organisaties en individuele medewerkers?

Dat je van elke medewerker weet hoe hij of zij binnen het ontwikkelperspectief van jouw organisatie past. En dat jouw medewerkers hun eigen loopbaankansen kiezen om interessant te blijven voor de werkgever, waar het ze zo goed bevalt.


Klantcases

Op het gebied van duurzame inzetbaarheid hebben wij ondermeer een project gedaan voor:


Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.


* Je ontvangt eenmaal per kwartaal relevant nieuws per mail. En je kunt je altijd weer afmelden.