Academie voor werken en leren tegelijk

Met een Academie geven we uitvoering aan het strategische opleidingsplan. Deze individuele aanpak om elke medewerker de scholing te bieden die hij of zij zoekt, vergroot jouw aantrekkelijkheid als werkgever aanzienlijk. In plaats van de gebruikelijke cursussen waar medewerkers zich voor kunnen inschrijven, biedt je iedereen een unieke werken-en-leren kans.

Vraag een adviesgeprek aan

Dit is een efficiënte en effectieve inzet van het beschikbare budget voor leren tijdens het werk, en legt de kiem voor een leven lang leren. Je geeft medewerkers de kans zichzelf te bevragen over hun diepste doelen en loopbaanwensen, geholpen door een externe expert. Zo kun je hen passende opleidingskansen bieden en dat is de beste garantie voor duurzame inzetbaarheid en arbeidsmobiliteit. Jouw medewerkers blijven aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt en voegen waarde toe op hun werkplek.

Werken en leren vormgeven in een academie

We starten met een rondgang binnen jouw organisatie om te bepalen wat er al gebeurt op opleidingsvlak. Dat is zonder uitzondering even veel als versnipperd. Dan richten we een centrale plek in als Academie, die onze onderwijskundigen samen met HR volledig optuigen.

Zoals bij alles wat we doen staat ook bij de Academie het resultaat voorop. We werken volgens de bewezen aanpak die we zelf hebben ontwikkeld. Het resultaat: betere besteding van financiële middelen, medewerkers worden uitgedaagd om zich te ontwikkelen en leren op de werkplek wordt zichtbaar.


Klantcases

Op het gebied van academie hebben wij ondermeer een project gedaan voor:


Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.


* Je ontvangt eenmaal per kwartaal relevant nieuws per mail. En je kunt je altijd weer afmelden.