Hoe het motiveren van medewerkers leidt tot gedreven professionals

De wereld van overheden, organisaties en opleidingsinstanties is altijd in beweging. Jouw werkveld is er bij uitstek één dat zich voortdurend ontwikkelt op basis van maatschappelijke veranderingen en voortschrijdend inzicht. Vanzelfsprekend kunnen je medewerkers dus ook niet stilstaan, maar hoe houd je hen alert, actief en gemotiveerd?

In onze ervaring is het antwoord op die vraag: intrinsieke motivatie. Dat is het effect van ons werk, waarbij we verschillende producten en diensten – vaak gecombineerd – inzetten. Een traject dat leidt tot de realisatie: natuurlijk ga ik met mijn eigen loopbaan aan de slag!

Motiveren van medewerkers voor arbeidsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid

Organisatieveranderingen kunnen een gevoel van weerstand oproepen. Het is onze kracht om dat om te buigen door persoonlijke kansen te creëren. Kansen, die het belang van de medewerker aan het organisatiebelang koppelen. Daarbij zetten we in op twee hoofdthema’s:

Arbeidsmobiliteit – mensen ondersteunen bij het identificeren van hun ideale werkplek, binnen of buiten de organisatie. Duurzame inzetbaarheid – mensen motiveren om mee te blijven doen, intern of extern.

Medewerkers en werkgevers opgelet

Als werkgever kun je niet verwachten dat een cursus, coachgesprek of dagje op de hei zorgt voor het intrinsiek en duurzaam motiveren van medewerkers.

Als medewerker kun je niet verwachten dat je over twee, vijf of tien jaar nog meedoet binnen de arbeidsmarkt, als je nu stil blijft zitten. Nog even afgezien van het belangrijkste doel voor iedereen: elke dag met plezier naar het werk! 


Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.


* Je ontvangt eenmaal per kwartaal relevant nieuws per mail. En je kunt je altijd weer afmelden.