EVP traject voor het ultieme ervaringsprofiel

Met een EVP traject brengen we het complete spectrum aan kennis en competenties van een medewerker in beeld. Het herkennen en aantonen van zijn of haar capaciteiten staan daarbij centraal. Niet alleen het vermogen om invulling te geven aan een functie, maar ook - en juist - alle vaardigheden daarnaast. Zo heeft de één een gave voor effectief samenwerken en toont de ander natuurlijk leiderschap.

Het profiel dat uit een EVP traject naar voren richt zich op competenties. 

Vraag een adviesgeprek aan
Het verloop van een EVP traject

Het EVP traject is een e-Portfoliotraject, waarbij we de applicatie Ditkanik.nu inzetten. Met deze applicatie onderbouwen we de competenties van de medewerker door er beroepsproducten aan te koppelen; producten die hij of zij heeft gecreëerd, zoals een beleidsplan, een vergunning of een marketingstrategie. 

EVP hebben we in eigen huis ontwikkeld, voor de vele medewerkers binnen een organisatie die geen EVC traject willen of nodig hebben. Waar EVC (ervaringscertificaat) leidt tot het onafhankelijk érkennen van competenties, zorgt EVP (ervaringsprofiel) voor het onafhankelijk hérkennen daarvan.

We onderscheiden vijf stappen tijdens het traject, waarbinnen alle ruimte is voor maatwerk:

  • Het intakegesprek om het gewenste doel te bepalen.
  • Twee begeleidingsmomenten voor het invullen van competenties en koppelen van beroepsproducten in Ditkanik.nu.
  • Een criterium gericht interview met een van onze assessoren om onafhankelijk vast te stellen of de opgevoerde bewijsstukken afdoende zijn.
  • Het uitwerken van een rapport door onze assessor over de medewerker waarin exact staat over welke vaardigheden die persoon beschikt en waar dat uit blijkt.
  • Een eindgesprek om een vervolg te geven aan het traject, zoals een opleiding starten of het bepalen van de volgende stap in de loopbaan.
Meerwaarde EVP traject voor medewerker en organisatie

Het tastbare effect van een EVP traject is dat de medewerker weet waar hij nu staat, ten opzichte van de start van zijn of haar loopbaan of functie. Welke vaardigheden of kennis aantoonbaar zijn ontwikkeld in de dagelijkse praktijk.

Voor de organisatie is de winst het in kaart brengen van de talenten onder de medewerkers, om die nog beter te kunnen benutten.

Intrinsieke motivatie

Maar minstens zo belangrijk is wat het EVP traject met iemand doet. Het gevoel van waardering dat het oplevert, de energie en het enthousiasme. Bovendien geeft het portfolio in Ditkanik.nu hen de regie over het eigen zeer complete overzicht van leer- en werkervaringen, en daarmee de regie om de volgende stap te zetten in hun loopbaan. Die intrinsieke motivatie is misschien wel de grootste meerwaarde van EVP.


Klantcases

Op het gebied van EVP-traject hebben wij ondermeer een project gedaan voor:


Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.


* Je ontvangt eenmaal per kwartaal relevant nieuws per mail. En je kunt je altijd weer afmelden.