EVC traject voor het verzilveren van werkervaring

Met een EVC traject kunnen medewerkers hun opgedane werkervaring verzilveren. Oftewel, hun competenties omzetten in een certificaat of (vrijstellingen op weg naar) een diploma van een erkende onderwijsinstelling.

Bij het ingaan van het traject is een vastomlijnd certificaat, diploma of functieprofiel het uitgangspunt. Samen met de medewerker onderzoeken we in hoeverre hij of zij al aan de eisen voldoet.

Ontdek de meerwaarde van een EVC traject
Het verloop van een EVC traject

Het EVC traject is een e-Portfoliotraject, waarbij we de applicatie Ditkanik.nu inzetten. Met deze applicatie kunnen we alle competenties van de medewerker in beeld brengen, gekoppeld aan het bewijs van die competentie. Dat bewijs voeren we op in de vorm van beroepsproducten die hij of zij heeft gecreëerd, zoals een beleidsplan, een vergunning of een marketingstrategie.  

EVC is een landelijke standaard die aan bepaalde eisen moet voldoen. Daarbinnen is ruimte voor maatwerk op basis van de wensen van de opdrachtgever. Standaard bestaat het traject uit:

  • Het intakegesprek om het gewenste doel te bepalen.
  • Twee begeleidingsmomenten voor het invullen van competenties en koppelen van beroepsproducten in Ditkanik.nu.
  • Een criterium gericht interview met een van onze assessoren om onafhankelijk vast te stellen of de opgevoerde bewijsstukken afdoende zijn.
  • Het uitwerken van een rapport door onze assessor waarin exact staat over welke vaardigheden de medewerker beschikt en waar dat uit blijkt.
  • Een eindgesprek om een vervolg te geven aan het traject, zoals de benodigde deelopleiding om het gewenste diploma of certificaat te behalen of het bepalen van de volgende stap in de loopbaan.
Meerwaarde EVC traject voor medewerker en organisatie

Het tastbare effect van een EVC traject is dat de medewerker weet waar hij staat ten opzichte van zijn doel. Welke vaardigheden of kennis hij nog moet verwerven voor een certificaat of diploma. En welke modules binnen een opleidingstraject hij kan overslaan. Dat bespaart tijd en kosten.

Voor de organisatie is de winst het in kaart brengen van de talenten onder de medewerkers, om die nog beter te kunnen benutten.

Intrinsieke motivatie

Maar minstens zo belangrijk is wat het EVC traject met iemand doet. Het gevoel van waardering dat het oplevert, de energie en het enthousiasme. Bovendien geeft het portfolio in Ditkanik.nu hen de regie over het zeer complete overzicht van leer- en werkervaringen, en daarmee de regie om een volgende stap te zetten in hun loopbaan. Die intrinsieke motivatie is misschien wel de grootste meerwaarde van EVC.


Klantcases

Op het gebied van EVC-traject hebben wij ondermeer een project gedaan voor:


Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.


* Je ontvangt eenmaal per kwartaal relevant nieuws per mail. En je kunt je altijd weer afmelden.