EVC voor de jeugd- en gezinsprofessional

Ben jij werkzaam binnen het domein Jeugdzorg en voldoe je niet aan de registratie-eisen voor de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)? Dan is EVC iets voor jou! Met een EVC-traject maak je jouw werkervaring inzichtelijk ten aanzien van het beroepsprofiel Jeugd- en Gezinsprofessional zodat je dit kan omzetten naar een vakbekwaamheidsbewijs. Met het Vakbekwaamheidsbewijs kun je je vervolgens (her)registreren in het SKJ-register.

Wat houdt het traject in?

Tijdens het traject van ongeveer 8 weken verzamel je, onder begeleiding van Libereaux, bewijsstukken die jouw werkervaring voor het beroepsprofiel Jeugd- en gezinsprofessional laten zien. Het Beroepsprofiel is een competentieprofiel dat bestaat uit zes deskundigheidsdomeinen. Om voor registratie in aanmerking te komen, moet je ieder deskundigheidsgebied voor ten minste 80% aantonen. De bewijsstukken verzamel je in je eigen e-portfolio omgeving. Als je portfolio gevuld is, wordt het beoordeeld door twee vakinhoudelijke assessoren. Vervolgens heb je een gesprek met deze twee assessoren: het criteriumgericht interview. Tijdens het criteriumgericht interview stellen de assessoren vragen over je werkervaring en heb je de mogelijkheid je portfolio toe te lichten. Na afloop van het interview schrijven de assessoren de EVC-rapportage met de conclusies. In het geval dat je het traject met goed gevolg afrondt ontvang je het Vakbekwaamheidsbewijs waarmee je je kunt registreren in het SKJ-register. Het gehele EVC-traject duurt 12 tot 15 weken.

Libereaux is op dit moment in gesprek met meerdere hogescholen om te kijken of de uitkomst van het EVC-traject vrijstelling kan opleveren op de bachelor SPH of Social Work. Registreren is stap één, het groeien naar een hbo-diploma kan een logisch vervolg zijn.

Het EVC-traject is geschikt voor jou als je:
  -   minstens 1 jaar werkzaam bent op een hbo-functie;
  -   verantwoordelijk bent voor de taken die volgens de norm verantwoorde werktoedeling door een
      geregistreerd professional moeten worden uitgevoerd;
  -   niet voldoet aan de registratie-eisen voor de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals in het SKJ.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over het traject of een vrijblijvende offerte?
Neem dan contact op met Désiré Boschloo: dboschloo@libereaux.nl of 088-5053616


Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.