EVC voor de jeugd- en gezinsprofessional

Ben jij werkzaam binnen het domein Jeugdzorg en voldoe je niet aan de registratie-eisen voor de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)?

Dan is EVC iets voor jou!
Met een EVC-traject maak je jouw werkervaring inzichtelijk ten aanzien van het beroepsprofiel Jeugd- en Gezinsprofessional zodat je dit kan omzetten naar een vakbekwaamheidsbewijs. Met het Vakbekwaamheidsbewijs kun je je vervolgens (her)registreren in het SKJ-register.

Wat houdt het traject in?

Tijdens het traject van ongeveer 12 weken verzamel je, onder begeleiding van Libereaux, bewijsstukken die jouw werkervaring op het beroepsprofiel Jeugd- en gezinsprofessional laten zien. Het Beroepsprofiel is een competentieprofiel dat bestaat uit zes deskundigheidsdomeinen. Om voor registratie in aanmerking te komen, moet ieder deskundigheidsgebied voor ten minste 80% zijn aangetoond. De bewijsstukken verzamel je in je eigen e-Portfolio in DITKANIK.NU. Als je portfolio volledig gevuld is, wordt het beoordeeld door twee vakinhoudelijke assessoren. Vervolgens heb je een gesprek met deze twee assessoren: het criteriumgericht interview. Tijdens het criteriumgericht interview stellen de assessoren vragen over je werkervaring en heb je de mogelijkheid je portfolio toe te lichten. Na afloop van het interview schrijven de assessoren de EVC-rapportage met de conclusies. In het geval dat je het traject met goed gevolg afrondt ontvang je het Vakbekwaamheidsbewijs waarmee je je kunt registreren in het SKJ-register.

Ben jij geschikt voor dit traject?
Het EVC-traject is geschikt als je:
-   minstens 1 jaar werkzaam bent op een hbo-functie.
-   verantwoordelijk bent voor de taken die volgens de norm verantwoorde werktoedeling door een
    geregistreerd professional moeten worden uitgevoerd.
-   niet voldoet aan de registratie-eisen voor de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals in het SKJ.
    Bijvoorbeeld omdat je een mbo-diploma hebt of je hbo- of wo-opleiding niet hebt afgerond of    omdat je huidige hbo-diploma geen toegang geeft tot het SKJ register.

Persoonlijke ontwikkeling / vrijstelling
Libereaux is op dit moment in gesprek met meerdere hogescholen om te kijken of de uitkomst van het EVC-traject, vrijstelling kan opleveren op de bachelor Social Work. Registreren is één, het groeien naar een hbo diploma kan een logisch vervolg zijn. Samen met het e-Portfolio DITKANIK.NU ondersteunen wij je om die stappen te zetten die bij jouw ambitie passen.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Vul dan het onderstaande formulier in of neem contact op met Désiré Boschloo: dboschloo@libereaux.nl of 088-5053616. 


Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.