Zorgverzekeraar CZ

Valideringstraject bij CZ - Van valideren naar maatwerk opleiden en diplomering

Een mooie en unieke kans om met het valideringstraject je ervaring te verzilveren en via een verkorte route je mbo diploma te behalen. Zorgverzekeraar CZ biedt medewerkers de mogelijkheid om via deze weg te investeren in de toekomst!
Nieuwsgierig naar onze valideringstrajecten? Klik hier voor meer informatie.

Jan Dekker, adviseur Leren en Ontwikkelen

‘Zoveel medewerkers zo positief bezig! Iedereen die deze kans nu laat lopen zal later merken dat het een gemiste kans is geweest.’

Zorgverzekeraar CZ

 

Groot aantal deelnemers traject

In de zomer van 2017 zijn medewerkers van de afdeling Declaraties geïnformeerd over het valideringstraject. Ruim 75 medewerkers hebben de kans gegrepen en zijn gestart met het traject. Een gemotiveerde groep die vervolgens, mede door de betrokkenheid en stimulans vanuit de organisatie, onder begeleiding van Libereaux enthousiast aan de slag is gegaan met het samenstellen van een e-Portfolio. Het samengestelde portfolio werd daarna besproken tijdens een eindgesprek met een assessor. Het traject heeft geresulteerd in een rapportage waarin beschreven staat hoe de werkervaring zich verhoudt tot de gekozen (financieel-administratieve of juridische) mbo opleiding en een gevuld e-portfolio om je zelf te presenteren en kan delen met geïnteresseerden.

‘Dit traject brengt medewerkers echt in beweging.’


Vrijstellingen dankzij het valideringstraject

Zoals CZ heeft ervaren, levert de investering in het valideringstraject niet alleen rendement op voor individuele medewerkers. De organisatie en afdeling als geheel profiteren evenzeer. Medewerkers zijn zich meer bewust van hun vakbekwaamheid en hebben het valideringstraject als startpunt gezien voor verdere persoonlijke ontwikkeling.

Ruim 65 medewerkers zijn namelijk de uitdaging aangegaan om via deze route verkort het mbo diploma te behalen. In samenwerking met de NCVB (onderdeel van ROC Tilburg) is een opleidingstraject ontwikkeld om de verzilveringsroute zo efficiënt mogelijk vorm te geven.

Inmiddels zijn de medewerkers gestart met het opleidingstraject om hopelijk eind van dit jaar het mbo 2 of mbo 4-diploma in ontvangst te mogen nemen!


Heb je vragen over deze klantcase of een andere vraag? Neem dan contact op met:
Raymond Steenkamp

Raymond Steenkamp


Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons bellen, maar we zouden het erg waarderen als je even de tijd neemt om onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Dan bellen wij jou terug en hebben we de relevante informatie direct bij de hand.